MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Herman Pleij te gast bij jarige Midden-Delfland Vereniging: 18 mei a.s.

9 mei 2017. Al 40 jaar is de Midden-Delfland Vereniging actief. Cultuurhistoricus Herman Pleij komt donderdagmiddag 18 mei naar Schipluiden om dit heugelijke feit mee te vieren. Hij verzorgt op uitnodiging van de vereniging bij Op Hodenpijl een publiekslezing over het belang van het cultuurlandschap.

Oprichtingsjaar 1977

In een unieke samenwerking organiseerde in 1977 ‘de streek’ – boeren, burgers en buitenlui - zich om gezamenlijk het belang van een open en groen Midden-Delflandgebied te bewaken. Het oer-Hollandse veenweide- en polderlandschap, ruwweg gelegen tussen Delft, Westland, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Rotterdam en Den Haag, heeft zijn agrarische en landschappelijke karakter voor een groot deel kunnen behouden. Steeds meer mensen weten goed de weg te vinden naar het gebied. Naast de eigen inwoners zijn dat ook vaak stedelingen die op adem willen komen in de ‘groene long van de grote stad’.

Pleij

Prof. dr. Herman Pleij is een begenadigd verteller. ‘Ik gebruik het woord’, is een gevleugelde uitdrukking van hem. Hij weet zijn publiek te interesseren voor cultuurhistorische onderwerpen. Zo is hij regelmatig te zien in het tv-programma De Wereld Draait Door. Pleij is emeritus hoogleraar historische Nederlandse letterkunde. In 2014 verscheen zijn boek ‘Moet kunnen. Op zoek naar de Nederlandse identiteit’.

Programma

De feestelijke bijeenkomst vindt donderdag 18 mei plaats bij Op Hodenpijl (Rijksstraatweg 20-22, Schipluiden). Inloop/ontvangst met koffie/thee vanaf 16.15 uur. De lezing van Herman Pleij begint –na een kort welkomstwoord- stipt om 17.00 uur, er is na afloop gelegenheid om hem vragen te stellen. Aansluitend vanaf 18.00 uur is er een feestelijke borrel. De toegang is gratis, vooraf aanmelden is wel noodzakelijk via wil@middendelflandvereniging.nl (er zijn 300 stoelen beschikbaar, vol=vol).

Herman Pleij
Herman Pleij, foto Evert Jan Daniels.

Meer weten? Kijk op de vernieuwde website voor een introductiefilmpje m.m.v. Herman Pleij: www.middendelflandvereniging.nl

Bron: Persbericht  Midden-Delfland Vereniging 9 mei 2017.

10 mei 2017