MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Cittaslow Sunday - Bezoekerscentrum Midden-Delfland

24 september 2017. De informatiekraam van de Midden-Delfland Vereniging hielp mee bezoekers naar het erf van de Levende Buitenplaats en het Bezoekerscentrum Midden-Delfland te lokken en de sfeer te proeven die past bij de Cittaslow Sunday. De Slakkenvaart bracht mensen van het centrum van Schipluiden naar Hodenpijl.

Cittaslow Sunday - 24 september 2017

Cittaslow Sunday - 24 september 2017

Cittaslow Sunday - 24 september 2017

Cittaslow Sunday - 24 september 2017


 

Cittaslow Sunday op zondag 24 september a.s.

14 september 2017. De Cittaslow Sunday is een initiatief van de internationale Cittaslow gemeenschap. Ook burgemeester Arnoud Rodenburg van de Cittaslow gemeente Midden-Delfland ondersteunt dit evenement, dat in zijn gemeente gaat plaatsvinden in het Bezoekerscentrum Midden-Delfland, Tramkade 24b Schipluiden. Er komen een informatiemarkt en kraampjes met streekproducten, streekinformatie en streekverhalen.

Cittaslow Sunday bij Bezoekerscentrum Midden-Delfland - 24 september 2017

De gemeente Midden-Delfland draagt op de Cittaslow Sunday haar CIttaslow principe uit door een programma met gastvrijheid, landschapsbeleving, streekproducten, streekverhalen, cultuurhistorie en aandacht voor behoud van identiteit van het Midden-Delfland gebied.

Cittaslow Sunday bij Bezoekerscentrum Midden-Delfland - 24 september 2017

Het programma wordt om 11:00 uur geopend door burgemeester Rodenburg. Aansluitend kunnen de bezoekers deelnemen aan een rondleiding door de tuinen en een workshop over de bijenhouderij.  Ook kunnen zij luisteren naar Anton van der Marcke met zijn streekverhalen, zoals “De heks van Zouteveen”, en genieten van streekproducten. Om 11:30 uur en 14:00 uur kan onder begeleiding van een gids een mooie wandeltocht door Midden-Delfland gemaakt worden, en er zijn fietsroutes beschikbaar. Natuurlijk is er in het bezoekerscentrum veel informatie over het gebied en ook bij de stands van Natuurmonumenten en de Midden-Delfland Vereniging.

Om 13:30 uur verzorgt historicus drs. Jacques Moerman een inleiding over de historie van de locatie Op Hodenpijl en de Levende Buitenplaats. De hele dag door vaart er een pendelboot tussen het bezoekerscentrum en het centrum van Schipluiden.

Het Cittaslow Sunday programma wordt rond 16:30 uur afgesloten.

Programma

11:00 uur: Opening en toelichting op Cittaslow principe en thema’s van deze dag: je onderscheiden met leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit. Burgemeester A. Rodenburg, gemeente Midden-Delfland Start informatiemarkt en kraampjes met streekproducten, streekinformatie en streekverhalen. Wandel- en fietsroutekaarten Midden-Delfland Vereniging, waaronder Kunst- en Cultuurhistorische route en 40 Ommetjes.

11:15 uur: Streekverhalen door Anton van der Marcke; auteur van het boek “De heks van Zouteveen”.

11:30 uur: Wandeling vanaf Levende Buitenplaats naar Schipluiden (onder leiding van Jan Tukker van de Midden-Delfland Vereniging); opstapmogelijkheid Slakkenvaart bij Indigo terug naar levende Buitenplaats.

12:00 uur en 15:00 uur: Rondleiding over de Levende Buitenplaats, de tuinen en uitleg over streekproducten.

14:00 uur: Wandeling vanaf de Levende Buitenplaats (idem als 11:30 uur).

13:00 uur: Uitleg (korte “Bij”-les) over bijenhouderij door Deborah Post; Honey Highway project.

13:30 uur: Toelichting over historie van de Levende Buitenplaats Jacques Moerman, voorzitter Historische Vereniging Oud Schipluiden.

14:30 uur: Streekverhalen door Anton van der Marcke.

16:30 uur: Afsluiting Cittaslow Sunday.

Cittaslow Sunday bij Bezoekerscentrum Midden-Delfland - 24 september 2017

Bron: Persbericht Stichting Bezoekers- en Informatiecentrum Midden-Delfland 13 september 2017.

25 september 2017